Ne insultati inteligenta!

Televiziunile de stiri m-au pierdut de telespectator. Am facut o cura de dezintoxicare. Cu literatura, muzica, poezie, Soare, mare, exil in strainatate, cu proiecte mici, dar mari sufletului meu.

Talk-show-urile sunt pentru mine amintiri neplacute despre unii realizatori isterici si analisti platiti, cu invitati agresivi. Sau realizatori pe post de mascarici. Rememorez tipete, acuze, vorbarie multa, fara rezultate si subiecte ordonate de la centru (a se gandi fiecare la centrul lui). Despre cat de jos a coborat comunicarea in Romania. Despre punctaje facute la partide de catre neprofesionisti, distribuite la calup politicienilor-purtatori de cuvant si debitate de acestia la TV fara aplomb, fara imaginatie, fara discurs oratoric, fals, stramb, dur.

M-am intors la Stirile PRO TV ca sa raman conectata la realitate. Urmaresc cu placere “Romania, te iubesc”. Bravo pentru atitudine! Rasfoiesc zilnic Jurnalul National. Acum, intr-o noua prezentare. Felicitari, chiar imi place! Citesc cativa editorialisti de pe la mai multe gazete. Si schimb pareri cu prietenii mei inteligenti de pe facebook.

A cautat cineva sa afle cate posturi de televiziune nationale si locale sunt azi in Romania? Sunt zeci, respectiv sute. Fiecare trust are de la 5 in sus: comerciale, de stiri, de filme, de sport, de desene animate, de femei, chiar si televiziunea publica are cateva inutile, pe banii nostri.

Cati politicieni sau oameni de afaceri prieteni ai puterii sau ai opozitiei si-au achizitionat o mica jucarie, cu ajutorul careia sa manipuleze publicul? Sunt cel putin doua astfel de receptoare de bani publici si emitatoare de idei si sloganuri de partid, in fiecare judet.  

Si cate televiziuni vor mai aparea? Televiziunea firmei de cablu, B1 relansat si sutele de televiziuni ale familiei Prigoana. Cum care sutele? Aflati de pe mediafax si vedeti pentru ce l-ati ales pe Prigoana aici.

Va intrebati de unde invazia de posturi de televiziune, intr-o tara saraca, in criza profunda, cu unele dintre cele mai mici bugete de publicitate din Europa? Nu cred. Stiti raspunsul. Se apropie alegerile din 2012!

Si iarasi vor sa minta poporul, cu televizorul.

INTREBARE: Pe cine mai pacalesc?

Be Sociable, Share!
This entry was posted in NON-publicitate and tagged , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Ne insultati inteligenta!

 1. scenarista says:

  Ppe FB iti preluam anuntul cu titlul “o femeie desteapta adormiti”. Desteapta adormitii, dara!

 2. Nadina, “a pacali” nu va sta niciodata langa “a trada” sau “a minti cu nerusinare”. Massmedia ma pot plictisi, politicienii ma omoara. Eu fac contrabanda cu idei bune. Foloseste-ma!
  🙂

 3. adaam says:

  uite ce au facut televiziunile din romani. nu glumesc, chiar daca pare… trebuie sa te schimb si in blogroll:)

  httpv://www.youtube.com/watch?v=fyNdt9yVugk&feature=topvideos

 4. Gemma says:

  Eu il mai urmaresc si pe Moise Guran cu placere.
  Problema e ca numarul de victime va fi cel putin egal cu cel din anii precedenti, daca nu mai mare. Asa simt eu. Am vazut multi intelectuali naivi, ce sa mai zic de masele largi. Si mai e o categorie, destul de consistenta, cea care profita de conjunctura.

 5. bogdan vladu says:

  televiziune, presa, politica, comentatori,ziaristi, politicieni, mizerie, dictatura, saracie………….tinta pentru 2012…….drept pentru care inchei cu un vechi proverb romanesc: daca te bagi in troaca te mananca porcii…………..aici nu pot sa mai scriu decat: INTELIGENTA.

 6. Serban Cionoff says:

  Distinsă Nadina, Cred că sunteţi mult prea indulgentă. În primul rând, există o masă importantăd e români cărora le lace să fie păcăliţi. Şi nu doar păcăliţi- asta ar fi o chestie pe cont propriu- cât se lasă umiliţi şi călcaţi in picioare. Vezi d ex recenta “vizită de lucru” a tov Eelna( de data aste, Udrea) la Călăraşi şi lingăismele aferente cu care a fost gratulată. Altminteri nici nu cred că trebuie să ne mai mirpm prea mult de calitatea din ce in ce mai scăzută a talkshowurilor cu care ne blagoslovesc 8dez) onor niscai televiziuni. Aceleaşi figuri guralive, atot-ştiutoare care au arendat televiziunile şi care au ajuns să ne aducă la exasperare. Peste tot Nils S,echer, Monica Tatoiu(Tot Io), omni scienta dna Câmpean . Ajung să cred că au patine cu rotile altminteri nu imi explic rapiditatea cu care fac naveta Antena 3-Realitatea TV şi viceversa. Până şi grupul de lectori ai CC al UTC era mai divesificat! Cât despre faptul că, zilele astea, agenda tv s-a concntrtat pe mamaru si nu pe subiectele dureroase ale actualităţii: frauda de la legea pensiilor sau constituţionalitatea(?!) aşa-zisilor independenti , asta iarăşi spune foarte mult despre ceea ce numim educaţia civică a românilor. Mă rog, consecinţele vin de la sine. Nu-i aşa?…

  • Nadina Nedelea says:

   D-le Cionoff, eu vreau sa cred ca aplaudacii lui Udrea de la Calarasi sunt niste membri de partid amarati si nu reprezinta poporul roman. E adevarat ca la alegeri s-a vazut ca armata pedeleului executa, iar a celorlalte partide e dezbinata. Dar nu lor ma adresez eu. Ci masei mari a populatiei, care nu merge la vot si lasa asemenea specimene sa ne decida viitorului. Si nu numai. Si oamenilor inteligenti, culti din tara asta, care nu se implica in politica si nu creeaza alternativa. Iar televiziunea a devenit doar o curea de transmisie. Nu mai are personalitate.
   Va multumesc ca ma vizitati, d-le Cionoff!

 7. Nelman says:

  Din dorinta de a avea rating, televiziunile de stiri risca sa se autodistruga. Si eu si cei din familia mea am renuntat sa ne mai privim emisiunile politice,unde moderatorilor dedicati unei cauze li se adauga propagandistii cu BB sau mai nou cu netbook. Penibile aparitii.
  Nu inteleg de ce televiziunile nu organizeaza dezbateri cu specialisti neangajati politic care sa contribuie la educarea marei mase a privitorilor, la introducerea notiunilor de democratie, parlamentarism, dictatura, totalitarism. Numai asa vom reusi sa-i facem pe romani sa-si apere interesul atunci cand voteaza, cand sunt nedreptatiti la locul de munca, cand nu le sunt asiguarate drepturile civice.

  • Nadina Nedelea says:

   Nelman, exact din motivele pe care le expui tu NU aduc specialisti. Ei nu au nevoie de public avizat, educat. Ci, de public indobitocit: femeia trebuie sa fie perfect modelata, vesnic fardata, proasta de bubuie (dupa modelul Bianca Dragusanu), politicianul este eternul corupt, bugetarul spagarul tarii, profesorul un incult, sindicalistul un hot samd…DECI, tara nu mai are nicio sansa, lehamitatea e instalata masiv, iar solutia este EMIGRAREA! Asta e mesajul, de la conducator in jos.

 8. Marius Statescu says:

  Nea Prigoana asta e un tip lipsit de orice scrupule, Se crede super omul de afaceri, ala de da sfaturi la oricine, doar ca orice sfat si incercare a lui are un interes personal 100%.

  Am un prieten de i s-a stricat tv-ul acum 1 an. Nu vrea sa-l mai repare, pentru sanatatea mintala a familiei lui…

 9. Serban Cionoff says:

  Distinsă Nadina, Mă bucur sincer pentru acestă plăcută pistăde dialog. Şi, pentru”eficientizarea”( aşa se spune pre limba neo-păsărească, nu?) discuţiei, vreau să îţi fac o mărturisire. Am avut ocazia să lucrez ceva ani la acela “cuvinte” pentru reuniuniled e partid si de stat. Mărturisesc, însă, că sarabanda de elogii adresate Elenei Udrea cu prilejul de-acum răs-ştiut, m-a umplut de invideie. Pe mine- ca pe mine, dar, cu siguranţă că p cealaltă Elenă, e Savanta de renume mondial, cu siguranţă că DA! Numai că, vai!, vocabularul elogiilor înflăcărate era destulde sărac iar chiuiturile politico-ideologice, cam pe de -afară. Sincer să fiu, mă aşteptat la discursuri ceva mai inteligente şi mai… originale. După 20 si de ani, pupinbăsiştii se dovedesc a nu fi pe măsura exigenţelor. Sau, te pomeni, muza îi domină şi îi timorează. Dacă nu, singura explicaţie ar fi lipsa de inspiraţie/ de talent a noilor aplaudaci. Până atunci, vorba prietenului meu Papik- de la Caracal:”Băi, ăsta îmi dă complexed e inferioritate- e chiar mai prostd ecât mine!” Cu sinceritate, Şerban Cionoff

 10. Nu vreau decat sa te felicit pentru blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *