Intre agonie si extaz

Unii-si amaneteaza viata pentru a-si permite o casa ieftina, o viata searbada. Altii isi vand sufletul pentru a trai in imobile somptuoase, o viata opulenta. Fericirea e lasata intotdeauna pentru mai tarziu.
Azi n-am timp sa ma gandesc la suflet, spune saracul. Trebuie sa-mi platesc chiria, sa iau de mancare la copii. Nici inavutitul nu-si gaseste vreme pentru sine. E prea ocupat sa le demonstreze altora cat e de sef, cate vieti depind de el, cata putere are, cate masini poate schimba intr-o luna.

Si unul si altul uita ca sunt muritori. Ca bogatia cu care pleci dincolo e aia pe care ai adunat-o in suflet.
De cate ori te-ai bucurat, de cate ori ai ras cu pofta sau ai plans de fericire?
De cate ori te-a durut dorul pentru cineva?
Cand ti-ai vazut ultima oara lacrimile si ti-ai simtit din plin propria tristete?

Gandeste-te inainte de a face urmatorul imprumut la banca sau urmatoarea tranzactie. Viata inseamna mai mult. Si totul este trecator. Si poate azi, cand nu mai e si nici critica operei lui nu-si mai are rostul, il puteti auzi pe Adrian Paunescu recitand aceste versuri, cu sufletul.

“Purtaţi-vă de grijă, fraţii mei,
Păziţi-vă şi inima, şi gândul,
De nu doriţi să vină anii grei,
Spitalul de urgenţă implorându-l.”

Minunati-va de viata lui si priviti-i ultima strigare. Apoi ganditi-va la minunile din viata voastra si bucurati-va de ele. Voi le-ati chemat, voi le-ati adus. Nimic nu e intamplator. Ne cream propriul univers, numai ca uneori, de multe ori, uitam sa traim in el. Suntem trecatori prin propria viata.

“Atunci cand te nasti, nu esti un copac, ci o samanta. Trebuie sa cresti, trebuie sa ajungi la o inflorire, iar aceasta inflorire va fi multumirea ta, implinirea ta. Aceasta inflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatura decat cu tine, cu evolutia ta personala.” (OSHO-Viata este aici si acum)

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Stare and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Intre agonie si extaz

  1. Pingback: nevoia de maestru « Iulicika's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *