Andreea Vass, consiliera limbuta

Din rarele ocazii in care m-am oprit asupra declaratiilor duduii am inteles ca vorbeste despre economie, in termeni strict economici, adica indescifrabil pentru publicul larg. Cand reuseste sa formuleze fraze coerente si clare, da invariabil cu bata-n balta. Prin iunie spunea “Dacă nu o să facem treaba asta, suntem nişte tâmpiţi” (MEDIAFAX) vorbind nu despre oameni, in general, ci despre guvernanti, in special. Vinerea trecuta, neinfricata Andreea Vass arunca alta duda: “România poate vorbi de creştere economică abia după o infuzie de bun simţ, de bună gestiune macro-economică, precum reflexul de a te spăla pe mâini.”(CAPITAL) Eu inteleg asa: Guvernantii sunt nesimtiti si murdari, ca doar ei alcatuiesc Executivul care gestioneaza de peste un an Romania.

Paradoxal, duduia este consilier al primului-ministru Emil Boc, seful Guvernului.

Daca ataca atat de dur si constant Guvernul din care face parte, de ce m-as supara pe declaratia asta: “Cine spune că împrumutul pe care l-a făcut România cu Fondul Monetar a fost o greşeală, vorbeşte prostii. Analfabetismul economic ne caracterizează ca români.” Tot Andreea Vass si tot in Capital.

Ca o analfabeta dpdv economic ce sunt, o sa-i fac o superficiala analiza de imagine, sa vada si ea cum e:

In incercarea disperata de a deveni o voce in mediul economic, dar mai ales de a accede politic, duduia a ajuns invariabil cea mai sexi femeie din politica romaneasca, surclasandu-le pe “prietenele” si colegele de partid Elena Basescu si Elena Udrea. (UNICA)

Lobby-ul pare punctul ei forte, dar usor neatenta in mentinerea relatiilor cordiale cu colegii de partid, actiunile i se intorc impotriva. (Jurnalul National)

Se preocupa indeaproape de promovarea femeilor in politica, dar comite greseli flagrante, tipic feminine: vorbeste prea mult! De unde si-a atras si criticile colegilor barbati, mai bine plasati. (Evenimentul zilei)

Lupta pentru functii se face intern, in partid. Cand ai aruncat-o in public, ti-ai asumat riscurile, inclusiv pe acela de a supara exact pe cine nu trebuie. (Cotidianul)

Ca sa-ti permiti sa faci sondaje privind impozitarea pensiilor, trebuie sa fii curata. Sa nu existe nicio suspiciune in ceea ce te priveste, referitoare la cheltuirea banului public. Daca nu ti-ai rezolvat aceste probleme, stai in banca ta de consilier sustinut de diverse interese. (blog SRS)

Si tot la capitolul imagine publica, o averizez ca in incercarea de a acoperi anumite defecte, make-up stilistii i-au aplicat prea mult fard corector pe nas. E o umbra suparatoare, in fotografiile de pe blogul ei. Si daca tot nu-i place postura de femeie fatala, cum spune aici, de ce pozeaza astfel?

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Andreea Vass, consiliera limbuta

 1. Mihai says:

  Da, o cunosc pe Andreea si am ajuns la acest post pentru ca am gasit linkul pe blogul ei. Sa incepem cu primele rautati:
  – spui ca are o campanie gresita in interiorul si in exteriorul partidului. corect, caci a fost adeseori mult prea verticala si nu a facut compromisurile clasice. atunci de ce a fost totusi de curand promovata Consilier de Stat, adica in cea mai inalta functie din aparatul propriu de lucru al Prim-ministrulu,i, cu rand de ministru? cred ca saptamana trecuta s-a intamplat dc tin bine minte, oricum de curand.
  – daca e dezinteresata de imagine, si crede-ma chiar e!, de ce ii critici defectele faciale care sunt rezultatul unui accident f urat de masina si nicidecum a unui make-up prost aplicat.
  – daca nu te pricepi la economie, de ce te exprimi cu privire la abilitatile sale de specialista in economie?
  – ultima intrebare: daca tot e atat de mediatizata, de ce ai selectat doar picanteriile din declaratiile ei si nimic din ceea ce a spus atat de frumos si coerent de atatea ori. probabil doar tu nu greseti pe un parcurs de ani de zile de cariera. cei care muncesc fag uneori si gafe. ea scria pe Hotnews la rubrica Opinii cu mult inainte sa intre in politica. A scris carti de specialitate inainte sa intre in politica. Si-a luat doctoratul inainte sa intre in politica.

  De ce nu faci o analiza obiectiva cu plusurile si minusurile aferente unei persoane publice la inceput de cariera publica si de notorietate ca specialista in PR?

  • Nadina Nedelea says:

   @Mihai, bine ai venit!

   O cunosti foarte bine pe Andreea Vass, dupa cum se vede. Esti liber sa o aperi tu de rautatile mele. Eu fac o singura remarca: NU m-am exprimat in niciun fel referitor la abilitatile sale in economie, ci exclusiv la modul in care comunica.

   Eu fac analiza pe prestatiile persoanelor care se expun. Pentru ca vreau si asta e wall-ul meu. Andreea nu e singura, despre care am scris. Doresti detalii, intra pe blogul vechi. Am comentat, si o voi mai face, despre orice politician sau persoana care ma inspira. Sa-si asume rolul de persoana publica si sa invete sa suporte si critica. Persoana publica platita din bani publici!

 2. Nadina Nedelea says:

  Domnisoarelor (sau d-lor) care-si spun in virtual Ioana si Roxana,

  Amandoua va dati cititoare de blog Andreea Vass. Eu cred ca sunteti chiar din apropierea doamnei. Cum comentariile voastre nu difera deloc de cel postat de Mihai, consider ca sunteti deja reprezentate.

  Eu nu am postat nimic pe blogul Andreei Vass, ar fi trebuit sa stiti asta. Odata ce am dat trimitere catre pagina doamnei, link-ul meu a fost preluat automat. Ca asa i s-a lucrat site-ul (intrebati IT-ul, care i-l gestioneaza). In rest, sanatate si numai bine!

  PS: cum as fi putut sa fiu unealta Elenei, cand mai jos o critic chiar pe ea??? Cata neatentie!

 3. Serban Cionoff says:

  Distinsă Nadina, Nu cred că aceastp mme Andreea etc este o excepţie în”aparatul d lucru “al pseduo-premierului Boc. Dimpotrivă, prin ea însăşi, prezenţa ei- şi încă pe ce post?!- este emblematică pentru calitatea personajelor care ăi consiliază pe dregătorii dezastrului naţional! Aroganţa, agresivitatea, intoleranţa la argumente, implicit dorinţa imbeciloidă de a te pronunţa acolo unde habar nu ai- toate astea sunt datele esenţiale ale portretului-robot de sfetnic al Puterii. Individa este emblematică pentru o întreagă pleiadă de aparatnice ale neodogmatismului, cu sens schimbat. Cât priveşte faptul că primeşte “replici”(?) de la nişte năimiţi /năimite – nici asta să nu te mire prea mult. Asta este (zice-se) opinia publică- pardon: societatea civilă care îi adulează, contra- cost sau muncă patriotică. Oricum, ne apropiem de pragulde jos al decrepitudinii morale. Sau, mai ştii?, se poate şi mai rău?!

  • Nadina Nedelea says:

   D-le Cionoff, ca de obicei prezenta dvs. ma onoreaza.
   Din pacate aveti dreptate.
   Dar eu inca mai cred ca putem sa ne ridicam.

 4. Anca says:

  critica sa includa tot spectrul politic!cu respect xxxx

  • Nadina Nedelea says:

   Anca, cu siguranta. Daca dai o privire pe blogul vechi, gasesti opinia mea despre mai multe personaje ale politicii dambovitene. Si nu ma opresc. Este felul meu de a protesta fata de injuriile pe care acesti politicieni ni le aduc noua, romanilor, fara argumente. Si fara a avea acest drept. Finantam un sistem care, iata, ni se intoarce impotriva.

 5. Serban Cionoff says:

  Distinsă Nadina, uite că, fireşte fără voia lor, micii -mari autobăgaţii în ciorba politicianistă(atenţie, nu confundaţi politicianismulc u politica!) ne fac un mare bine: reînvie genul epistolar. Nu văd,însă,de ce spui că”din păcate” am dreptate? Din păcate, viaţa şi contimporanii noştri(sic!) mă obligă şi ne obligă să avem dreptate. Ce vrei mai tembelism decât povestea de azi, de la ditamai Parada d ziua naţională, când un jenant supleant de rangul X, numele şi funcţia nu au nici-o importanţă, s-aautobăgat în faţă şi a primit raportul gărzii militare. Trăim un timp al supleanţilor care se auto-propun. Cât priveşte ideea Domniei tale, cu şi despre ridicarea (morală?) dă-mi voie să fiu sceptic. Deie Domnul să fiu contrazis de viaţă. Până una-alta am un remediu excelent pe care ţi-l recomand cu toată plăcere: îl recitesc pe Petre Pandrea. Te sfătuiesc să încerci. Cu sinceritate, Şerban Cionoff

 6. Pingback: Pusca si cureaua lata, ce partid eram odata… » Nadina Nedelea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *