Wizz Air, adu pasagerii acasa!

Mai multe curse aeriene au fost intarziate si chiar anulate aseara din cauza conditiilor meteo. Este de necomentat.

Drama sta insa in modul in care companiile preiau oamenii ramasi pe aeroporturi. Wizz Air isi dovedeste inca odata nu doar neputinta, ci nepasarea fata de pasageri.

Exemplu concret:

Zborul Wizz Air Barcelona-Bucuresti, de aseara de la ora 20,00, a fost anulat. Pasagerii au fost preluati si transportati la un hotel. Este vorba despre circa 160-170 de persoane, printre care si familii cu copii (adica un avion plin). Li s-a comunicat ca vor fi anuntati imediat ce se va gasi o solutie pentru ei.

Si aici s-a oprit comunicarea. Azidimineata, oamenii au inceput sa sune la numerele care sunt afisate pe site-ul companiei, dar asa cum se stie, la biroul Wizz Air se vorbeste limba maghiara. Cu greu s-au gasit persoane care sa le dea informatii in limbile romana sau in spaniola. Spre pranz, li s-au oferit cateva variante:

-Sa plece unul cate unul spre alte destinatii, de exemplu Cluj. Adica pasagerul care trebuia sa ajunga la Bucuresti, sa faca drumul pana la Cluj cu avionul si inapoi spre destinatia sa – Bucuresti, cu ce-o putea. Pe timpul si pe banii lui.
-Sa astepte sa reglementeze ei problema intarzierilor. Timp estimat de companie: cateva zile. Eventual, spre duminica cred reprezentantii Wizz Air ca ar putea fi adusi pasagerii in tara.
-Sa faca cerere sa primeasca banii inapoi.
-Sa urce in autocarul, pus la dispozitie desigur de o companie de transport prietena, ca altfel cum ar fi ajuns fix la acel hotel unde erau cazati pasagerii unui avion intreg? Stati sa vedeti tarife: 50 de euro de persoana daca se umple autocarul, adica 55 de oameni sau 200 de euro/persoana, daca sunt mai putin de 55 de persoane, adica de 2-3 ori mai mult decat costa o asemenea cursa, in mod normal. Desigur, din nou solutia vine pe timpul si pe banii oamenilor. In loc de trei ore de zbor oamenii sunt indrumati sa faca cursa Barcelona-Bucuresti in 3 zile, una si jumatate pierduta in asteptare si tot atat timp pierdut pe drum.

Wizz Air este o companie care-si permite sa-si bata joc de clientii preponderent romani din cauza ca autoritatile noastre NU IAU NICIO MASURA, desi sunt mii de plangeri privind incalcarea drepturilor pasagerilor. Aici aveti lista zborurilor intarziate/anulate si a mimarii rezolvarii acestora.

PS: nu-mi spuneti ca ar trebui ocolite companiile low-cost. In Europa acestea functioneaza foarte bine. In tarile civilizate, nimeni nu-si permite sa incalce regulile in privinta transportului aerian de persoane. Si trebuie sa fii nebun sa-i platesti Tarom-ului de 3-4 ori mai mult pentru aceeasi cursa.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in NON-publicitate and tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Wizz Air, adu pasagerii acasa!

 1. toni says:

  Draga Nadina, ai mare dreptate, am fost printre acesti pasageri ai zborului care trebuiau sa plece in 01.12.2010. Ne-au dus la hotel si ne-au lasat acolo fara nici un fel de informatie. Am asteptat o zi fara sa stim nimic. Am reusit sa fac rost de un numar de telefon (pe care mi l-au dat persoane din Romania) si sa-mi modific zborul pe data de 05.12. Am plecat spre Lerida in data de 02.12 la ora 20, dar au ramas multe persoane care nu aveau zbor si in 03.12 la ora 12 trebuiau sa paraseasca hotelul pentru ca respectiva companie nu mai vroia sa le plateasca. Ereau disperati ca nu aveau bani, nu aveau unde sa se duca. Nu mai stiu ce s-a intamplat. Oricum m-a durut sufletul pentru ei.

 2. aura says:

  cum fac si eu rost de un numar de la wizz ,dar care sa poate vorbi romaneste ,nu engleza sau alta limba.pentru ca am luat un bilet pe net si in loc de domnul am scris doamna si vreau sa vad daca este vreo problema

 3. carmen says:

  stie cineva cind pleci din spania catre rominia cu copilu si tatal ramine in spania iti trebui cunva procura sa pleci cu el de aici va multumesc mult

  • Nadina Nedelea says:

   Cu siguranta iti trebuie procura de la tatal copilului. Trebuie sa mearga la Consulat, sa te imputerniceasca sa iesi cu copilul din tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *