Frumusetea e in ochii privitorului!

Suntem niste biete marionete.

Zilele trecute ascultam o doamna care-i spunea stilistei cat e de dependenta de munca ei si cum le-a cerut celor din familie, cu precadere sotului, s-o inteleaga. Nervoasa, femeia se destainuia unei straine. “ I-am zis: draga, intelege, serviciul asta este viata mea. Sunt distrusa fara el…”

Trist.

Cum sa lasi meseria sa te rupa de lume, de viata? Familia ta e lumea pe care ti-ai creat-o. E viata pe care ti-ai construit-o. Sau nu? Ti-ai ales un sot, ai facut niste copii doar ca sa fii in randul lumii? Ca sa ai unde sa te intorci, cand termini serviciul?

Mi-e greu sa cred ca nu ti-ai pus aceste intrebari. Unii declara cu aplomb ca familia e linistea, reprezinta sprijinul…

Ce faci cu tine, cand nu esti la munca? Cum iti petreci timpul? Cat de des te gandesti la copii, la sot, la oameni? Nu, nu ma refer la temele copiilor, sau la creditele de la banci. Si nici la vecinul care si-a schimbat masina, sau la prietenul ajuns milionar in euro…Ma refer la ganduri calde, tandre, de iubire. Mai ai timp de iubire? Nu-ti pierzi cumva toata energia la job-ul asta impresionant pe care-l ai?

Sa-ti amintesc un adevar crunt. Oricine poate fi inlocuit! Obama, Mubarak, Basescu si un contabil, si cel mai bun profesor, clar si managerul anului va fi schimbat daca nu se mai conformeaza directivelor patronale, desigur ziarist, politician, lucrator la banda…au aceeasi soarta.

Nu e nimic spectaculos in asta. E firesc. “Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma. “ Numai noi lasam ego-urile sa creasca, sa ne intunece mintea si in anumite momente ne credem indispensabili, de neinlocuit. Ne credem nemuritori. Si cadem de sus, izbindu-ne cu putere de realitate…

E imperios necesar sa ai un scop in viata, sa-ti intelegi misiunea. Dar asta nu inseamna sa-ti pierzi echilibrul, sa te lasi prada pasiunii…

Citeste!

Discipolul se apropie de maestrul sãu:
“De ani de zile sînt în cãutarea iluminãrii”, spuse. “Simt cã sînt aproape sã o ating. Am nevoie sã stiu care e pasul urmãtor”. “Cum te întretii ? “ întrebã maestrul. “Nu am învãtat încã sã fiu autonom; mã ajutã pãrintii. Dar ãsta e doar un detaliu.” “Pasul urmãtor pe care trebuie sã-l faci e sã te uiti direct la soare timp de jumãtate de minut”, spuse maestrul. Discipolul îi urmã sfatul, ascultãtor. Dupã ce trecurã treizeci de secunde maestrul îi ceru sã-i descrie ce avea împrejur. „Nu reusesc sã vãd. Soarele m-a orbit”, spuse discipolul.
„Un om care cautã doar lumina, evitînd propriile responsabilitãti, nu va gãsi niciodatã iluminarea. Si unul care se uitã fix doar la soare va orbi”, fu comentariul maestrului.

Vezi!

Nu juca roluri scrise de altii. Fii ceea ce esti!

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Stare and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Frumusetea e in ochii privitorului!

 1. Mircea says:

  Frumos scris…
  Dureros de real: ne alienam pe zi ce trece, ca rasa… Uitam sa traim si sa ne bucuram, devenim pe zi ce trece mai incrancenati… Pana cand ?

 2. Gerhald says:

  Eu sunt de parere ca noi trebuie sa ne reinventam mereu. Mai trebuie sa gasim si alte “distractii” pe langa job si sa nu mai fim atat de dependenti…

 3. Scarlet says:

  Nu stiu de ce scriu asta, dar asa simt eu, ca trebuie s-o scriu! Eu am ajuns “pe alte plaiuri”, am doi copii minunati, am un serviciu urat si greu pe care n-am crezut ca-l voi face vreodata: curatenie! Dar abia acum am ajuns la nivelul la care pot sa spun asta cu mandrie, la nivelul la care ma simt cea mai bogata (bineinteles ca nu material) . Abia acum, traind cum traiesc, am putut sa am tot ce ai scris tu atat de frumos mai sus: numai ganduri calde si pline de iubire catre copiii mei, si catre absolut tot ceea ce ma inconjoara! Ma duc la slujba “urata si grea” plina de multumire in suflet ca-mi da posibilitatea sa le ofer de mancare si un acoperis deasupra capului copiilor mei -asa cum se spunea in vremuri vechi! 🙂 Ca este absolut tot ce avem nevoie. Tot ce e mai mult -e surplus si ne incarca viata fara sens, ocupa locul adevaratelor valori!..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *