Scrisoare catre adolescente

As fi putut incepe asa: Atentie, ma’! Nu esti cool, esti naspa…

Dar prefer sa fiu ceea ce sunt si sa impart cu cine are inima sa primeasca.

Dragele mele,

Sa fii populara, nu trebuie sa echivaleze neaparat cu a defila despuiata prin curtea scolii sau cu folosirea unui limbaj suburban. Sa te conformezi anilor/lumii in care traim nu trebuie sa insemne neaparat sani siliconati, trasaturi perfecte din bisturiu sau colagen. Sa fii in trend nu trebuie sa insemne neaparat sa porti cercei Channel, sa afisezi genti Vuitton sau haine Prada. Sa fii cool nu inseamna sa te inghesui cu colegii prin budele subdimensionate, nu trebuie sa insemne sa faci sex la varste prea fragede, in pozitii de contorsionista, care te jeneaza si din cauza carora te simti umilita.

Accesoriile dau culoare, fetelor. Dar nicio spoiala nu poate acoperi esenta.

Luati mai putin in seama sau radeti de “vedetele” promovate azi pe micile ecrane si prin fituicile de scandal. Vorba proverbului “No todo que brilla es oro” (nu tot ceea ce straluceste e aur)…

Daca doriti sa fiti bagate in seama, sa aveti notorietate pe terenul vostru de joaca, purtati-va firesc. Fiti voi insiva! Cu cat va indepartati de ceea ce va reprezinta, cu atat va apropiati de esec. Daca nu ascultati semnalele inimii voastre, va transformati in ceea ce nu sunteti, iar asta aduce nefericire. Frumusetea vine din interior, nu din afara voastra.
Daca inima voastra pulseaza de iubire, trupul si fata vor radia lumina. Iar oamenii, fie ei si barbati, sunt atrasi de minuni, nu de culori pastelate. In realitate, toti tanjim dupa dragoste, liniste, fericire. Suntem creati pentru asta.

Si cum totul se construieste in viata, saritul etapelor poate avea efecte nefaste. N-am inteles niciodata un film, daca l-am derulat pe repede inainte. Numai savurand fiecare secventa, am ajuns sa traim emotia de la final.

Pentru ca firescul aduce fericirea: sa te pierzi prin parc mana-n mana cu prima iubire, sa traiesti cu toata fiinta fiorii primului sarut, sa te abandonezi in bratele lui ca si cand lumea s-ar sfarsi odata cu dansul vostru, sa tanjesti dupa el cand e departe, sa-l astepti cu ingrijorare, sa te regasesti si sa te abandonezi in imbratisari nesfarsite…

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Atitudine and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *