Boc isi pregateste retragerea

Intr-un ultim efort de imagine, Premierul topaie din minister in comandament, de la lopata la polonic, arata atitudine, ia decizii, trage la raspundere subordonati, apostrofeaza ziaristi, ii alearga pe oficiali pe centura. Cu capul gol in bataia vantului, Boc inghetat bocna ataca barbateste muntii de zapada, care din nefericire nu cedeaza in fata voiniciei renascute a omului de stat.

Sesizez si ma minunez de accentul neaos de ardelean cu care ma cadoriseste in escapadele nocturne si de incercarea lui de a creste precum Fat-Frumos. In 3 zile cat altii in 3 ani.

Dovada ca micul prim-ministru nu se lasa detronat asa, oricum. Adica la cererea publicului si pentru salvarea propriului partid. Dar, asta va fi soarta lui. Iar cel care-i va aplica lovitura finala va fi exact omul pe care l-a slujit prea bine. Toate la timpul lor insa. E nevoie de un pic de stabilitate acum, dar semnalele in privinta detronarii se transmit deja.

Din discursul Presedintelui, 25 ian 2012 (care se si contrazice in propriile declaratii si le schimba dupa cum bate…cine vreti voi): “Băsescu conduce PDL”. Aici nu mai am niciun comentariu decât să vă spun că, dacă l-aş fi condus eu, partidul ar fi fost mult mai bine condus. “Băsescu conduce Guvernul”. Întrebaţi UDMR-ul de câte ori au primit instrucţiuni de la mine, că nu o poţi rezolva numai cu premierul – acolo e o coaliţie – iar eu vă pot spune că niciodată. Sigur că am negociat cu ei: “Hai să trecem Legea educaţiei”, “Hai să trecem Legea ajutoarelor sociale”, “Hai să trecem Codurile”, “Hai să trecem legea ANI”, “Hai să trecem noua lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie”…

In completare, declaratia lui Ioan Oltean, vicepresedinte PDL, 27 ian 2012: “Probabil că şi eventualitatea unei remanieri va fi analizată mai temeinic după ce delegaţia FMI îşi va încheia vizita.”

Pentru exemplificare, citeste si Protestatarul intreaba, Presedintele raspunde

http://youtu.be/Z1eX1vEgiRQ

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Boc isi pregateste retragerea

  1. sorin says:

    Excelenta analiza! Si un pamflet de exceptie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *