Ei ma cunosc

Ana Savu, primul meu redactor sef, pe vremea radio-TV ETALON Rm. Valcea. Colaborarea a inceput in 1997:

Nadina! Tonica, originala, voluntara. Cineva a descris-o, odata, in cateva cuvinte: “Daca o ingropi la 100 de metri sub pamant, nu se lasa si tot iese la suprafata, cu o vointa de neinfrant.”

Marie Jeanne Ion, prima mea partenera de business – Intelligent Media Solutions (2006-2009):

“Nadina este unul dintre putinii oameni care isi propun sa mute muntii si de multe ori chiar reusesc! De data asta va darima acele granite si prejudecati fara de care lumea ar fi mai buna. Succes!”

Impreuna am facut proiecte mari, declarate imposibile: Sorin Oprescu, candidat independent la Primaria Municipilui Bucuresti, actualmente Primar General si Oana Niculescu Mizil candidat pentru Camera Deputatilor intr-un colegiu din Bucuresti (zona Ferentari) impotriva lui Gigi Becali, actualmente deputat PSD.

“We have been cooperating a lot with Marie Jeanne and Nadina in the region for quit sometime. They belong to a rare kind of excellent professionals, who are totally dedicated to the success of their clients. They never promote themselves in public, they never seek media exposure for themselves, they never claim credits and personal fame – even when it is due. They always put the interests of their clients first – with total dedication. They guard their clients like the lioness who guards her lion cub. That, together with their fantastic professional skills, their passion and love of their work and their integrity – is the reason why I fell in love with them. I would continue to ask them to join any project I do anywhere – if they only were not so busy in Romania .” (Ron Werber, cunoscut strateg politic si consultant international de imagine si comunicare. A lucrat in Europa de Est si in Africa pentru mai mult de 10 ani, printre clientii sai numarindu-se fostul presedinte si apoi prim ministru al Lituaniei Algirdas Brazauskas si ex-premierul ungar Peter Medgyessy. A lucrat pentru Partidul Muncitoresc din Israel, contribuind la victoria acestuia in 1992, precum si pentru fostul premier israelian Yitzhak Rabin.)


Eu, despre mine

Cine sunt?
Nu stiu. Caut. Uneori cred ca sunt un copac. Cu radacinile infipte adanc in pamant si cu coroana ahtiata dupa Soare.

Ce stiu despre mine?
Sunt OM. Integru. Rebel. Liber. Femeie. Romantica. Sensibila si puternica deopotriva. Adevarata.

Ce vreau sa fiu?
Sanatoasa. Visatoare. Independenta.

Ce cred ca e important in viata?
Sa-ti traiesti propriul destin, misiunea care ti-a fost incredintata. Deseori sfarsim prin a ne incarca cu preocupari inutile care ne distrug visul.

Ce am facut?
Un copil (Rares, 13 ani), presa 10 ani (1996-2006), PR, consultanta in comunicare, din 2006 incoace.

Ce ma face fericita, personal?
Zambetul copilului meu, privirea lui cand se uita tinta in ochii mei si imi raspunde „love you , too”.

Ce ma face fericita, profesional?
Drumul spre reusita si multumirea clientului, cand proiectul s-a incheiat cu succes.

Exemple de neuitat

Reporter Antena 1, sute de transmisiuni in direct, pe vremea cand presa era presa, ziaristul-ziarist, nimeni nu-mi dicta nicio directie. Punct. Imi amintesc ca impreuna cu o extraordinara echipa tehnica-DSNG-ul lui Radu, cu Dan Gecui si Laurentiu Mustata am realizat singura transmisiune in direct de la 200 de metri adancime (mina Vulcan, 700 de mineri in greva-in subteran, toamna-iarna lui 2001). Timp de o ora, cat au durat ultimele pregatiri si live-ul, sobolanii misunau printre picioarele noastre, aerul era aproape irespirabil, cizmele musteau de apa care ne ajungea pana la glezne. Transmisia a fost magnifica: camere instalate afara pe sotii si copiii care nu-si vazusera tatii de zile bune-lacrimi, sincroane in direct cu grevistii din subeteran, cu carbunele pe fata, cu sudoarea pe frunte si obrajii trasi de nesomn si de grija zilei de maine. Marturisesc acum rusinea pe care o simteam fata de acei oameni, pentru modul in care le exploatam tragedia, desi stiu ca spunandu-le povestea la TV puneam presiune pe autoritati… Sunt 10 ani de presa, peste 3 ani de reporter special de „eveniment negru” la Antena 1. Ar fi prea multe de povestit. Doar atat: aveam o replica „cautati-ma de la 5 morti, in sus”. Stiu, suna terifiant, dar asta-mi era meseria, trebuia sa caut si sa prezint stirea macabra cu care se deschidea Observatorul. Adelin stie ce spun… Pana intr-o zi, cand am urcat scarile televiziunii si mi s-a facut rau. Fizicul imi dadea semnalul ca psihic, mi-a ajuns. Aveam 29 de ani, 38 de kg, eram singura cu pasiunea mea nebuna pentru meserie. Am plecat in goana catre B1 TV. Un an mai tarziu eram maritata, aveam o casa si un bebelus. Eram implinita. Si la propriu. Aveam 57 de kg .

PR, consultant in comunicare, proiecte frumoase, cele mai multe de succes. Imi cer iertare, dar n-am sa ma dezic de realizarile mele. Sunt destul de modesta in general, imi retin emotiile si sentimentele ca sa nu-i perturb pe ceilalti, insa in ceea ce priveste meseria am sa-i dau Cezarului, ce-i al Cezarului. DA, am facut proiecte minunate, grele, in care aproape nimeni nu credea. Si au iesit!

Nov 2005- Febr 2006, impreuna cu ASPIR (o asociatie a romanilor din strainatate) am pus presiune pe Ministerul de Interne (ministru Blaga) pana si-a anulat aberatia de ordin care nu le permitea romanilor care au depasit termenul de sedere in strainatate sa intre in tara sa-si vada copiii, familiile (de teama confiscarii pasapoartelor). Am facut o campanie mediatica de bun-simt, pe bani foarte putini, folosind cazuri extrem de relevante. O parte din filme au fost expuse mediatic, iar altele trimise presedintelui Traian Basescu. Consecintele au fost imediate, Blaga si-a anulat ordinul, dar si pe termen lung in favoarea cui a stiut sa deschida ochii. S-a vazut la vot!

Sfarsitul anului 2006: impreuna cu Marie Jeanne Ion am facut campania media si am creat brandul LUXURY SHOW, primul targ de lux din Romania, organizatori Romexpo si Euroexpo (Felicitari Cameliei Buda, pentru initiativa!). Partener: trustul Media Pro. Cu repetitie de succes in decembrie 2007.

In primavara lui 2007, tot impreuna cu Marie Jeanne si in colaborare cu Facultatea de Jurnalism din cadrul Universitatii Bucuresti am organizat 4 sesiuni intensive de training in domeniul comunicarii, relatiilor cu mass media si tehnicilor de PR. Am “scolit”, in tainele vorbitului cu ziaristii, 107 directori de mediu, din toata tara.

Toamna lui 2007, producator emisiunea Marius Tuca Show. Sa lucrezi cu Marius Tuca e o onoare si o lectie de viata. Iti multumesc Marius, abia astept urmatoarea colaborare.

In primavara lui 2008, m-am alaturat echipei de campanie a candidatului la Primaria Bucurestiului, Sorin Oprescu. Si am dat tot ceea ce a fost mai bun. Si eu, si Marie Jeanne. Nu-mi amintesc sa fi dormit mai mult de 2-3 ore pe noapte, in acele 5-6 saptamani. Mancam si beam in picioare, alergam dintr-un loc in altul, vorbeam la telefon si scriam continuu, faceam sedinte la 2 noaptea (sau dimineata), dar a fost al naibii de bine. Mi-a placut tot ceea ce am facut, mi-a placut candidatul si vointa lui de a invinge, mi-a placut devotamentul fiului lui si al intregii familii. Si toata echipa. O prietena din presa mi-a trimis un mesaj care mi-a aratat dimeniunea succesului “Ati invins toata clasa politica”. Da. La Bucuresti.

In toamna – iarna lui 2008, pentru ca eram inca langa Primarul General (Sorin Oprescu), am acceptat o singura provocare pentru alegerile parlamentare. Meciul Oana Mizil – Gigi Becali, pentru Colegiul din Ferentari. Tot cu Marie Jeanne am fost echipa de consultanti a Oanei. Am avut parte de un candidat serios, harnic, implicat, dornic de reusita, care a urmat intocmai strategia de promovare indicata de noi si de o echipa de bloggarit de senzatie. Oana Niculescu Mizil a iesit in primii 3 parlamentari ai Bucurestiului, cu peste 50%, nu dupa redistribuire.

Mai concret, cine suntem, ce am facut, ce facem….

OFERTA

INTELLIGENT MEDIA SOLUTIONS

Comunicare & PR offline si online (radio, TV, presa scrisa, outdoor, indoor, sites, blogging, retele de socializare)

Infrastructura comunicare & PR:
1.1. Offline:
◾Organizare evenimente
◾baza de date ziaristi in toate domeniile
◾baza de date persoane cu notorietate, VIP, lideri de opinie

1.2. Online:
◾Sites&blogs
◾Personas pentru actiuni pe forumurile online
◾Personas pentru actiuni pe retelele de socializare
◾Multiple conturi/profiluri/pagini/grupuri pe retelele de socializare

Evaluare

Analiza SWOT: se stabilesc punctele tari si oportunitatile si se identifica punctele slabe si amenintarile posibile.

Strategie: Cea mai buna cale de pozitionare si promovare offline si online.

Training de comunicare: Tehnici de comunicare non-verbala si de persuasiune

Consultanta & PR, creatie materiale de promovare

Consultanta organizare evenimente de presa/aparitii publice.

Redactare discursuri, redactare invitatii, comunicate de presa, newsletters, articole, interviuri.

Identitate vizuala a brandului: creatie logo, slogan, sites/blogs si retele de socializare.

Relatii publice

Comunicare interna, relatia cu partenerii de afaceri, comunicare publica:
◾identificarea canalelor media potrivite
◾diseminare comunicate de presa, newsletters

Activism online:

– creatie content/development

– social media marketing

– activism&guerrilla

– canvassing

Management de criza. Monitorizare media (si in spatiul virtual)

ECHIPA (old and new media)

Este formata din profesionisti in comunicare (minimum 10 ani de experienta in domeniu).

EXPERIENTA Nadina Nedelea Rus (INTELLIGENT MEDIA SOLUTIONS):

Media 10 ani (1996-2006): Antena 1 (reporter special eveniment-prezentator de live, producator Marius Tuca Show), B1 TV (reporter special eveniment-prezentator de live), Prima TV (reporter special, sef sectie social).

Specialist comunicare 9 ani (2006-prezent)

PORTOFOLIU INTELLIGENT MEDIA SOLUTIONS:

Luxury Show (Romexpo-Euroexpo), SC Euroexpo SRL 2006- 2009, 2012-2014

Agentia Nationala de Mediu (Training in comunicare: 107 directori), 2007

Gala Teatrului Tanar, 2010

Consultanta comunicare & PR politicieni: Sulfina Barbu (2008), Sorin Oprescu (campaniile din 2008, 2012), Oana Niculescu Mizil (campanie 2008-contracandidat Gigi Becali).

Consilier comunicare Sorin Oprescu (2008-2015)

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *